BEST (بست)
تولید و عرضه گل و گیاه
BEST (بست)
تولید و عرضه گل و گیاه
BEST (بست)
تولید و عرضه گل و گیاه
BEST (بست)

تولید و عرضه گل و گیاه

موضوعات
انواع بذر گل
فروش گل های شاخه بریده شده
روش نگهداری کاج مطبق
Cocopeat کوکوپیت چیست؟
گل سیکاس
کاشتن درخت ریشه‌باز و عمل پرالیناژ
مشاوره گیاه پزشکی برای گیاهان آپارتمانی
عناصرشیمیایی و اثرات کمبود آنها درگیاهان
زمان تکثیر گیاهان
لوازم و تجهیزات باغبانی
نکاتی چند در مورد نگهداری گل های آپارتمانی
خواص دارویی گل رز
انواع گل رز و روشهاي نگهداري و تكثير آنها
کودهای کامل NPK
ناسا: بهینه‌سازی هوای خانه و محل کار با گیاهان
معرفی باغ Marqueyssac در فرانسه
ساخت گلدان با بطری نوشابه
گلدان های تراریوم مناسب برای جایی که پاسیون ندارند؟
گلدان با لامپهای قدیمی
گیاهان چگونه رشد میکنند؟
روشهای ازدیاد گیاهان
پرورش گل و گیاهان زینتی
روشهای کشت قارچ صدفی
احداث گلخانه و نحوه اخذ مجوز و وام بانکی
ارس خزنده ( جونی پروس صخره ای )
حسن یوسف یکی از گیاهان آپارتمانی است
روش نگهداری گل ارکیده؟
آبیاری گیاهان آپارتمانی به هنگام سفر؟
چند نکته در مورد گیاهان؟
بهار فصل گل و گلکاری
نحوه تمیز کردن گرد و غبار گلهای آپارتمانی
تصاویری از پارک العین
اطلاعات در مورد گل آنتوریوم
تمامی فنون کشت گل در خانه و گلخانه
بررسی کشت فلفل سبز در گلخانه
شرایط استاندارد در گلخانه و لزوم رعایت آنها
سکوها و بستر کشت در کشت گلخانه ای
روش کاشت انواع گل سرخ
نقش آفتاب دهی خاک در کنترل آفات
تصاویر زیبا از گل
نمای دیوارها با گل؟؟؟؟؟
اشاره ای به گلخانه وتولید محصولات گلخانه ای
دیوار سبز فرانسوی
تمامی فنون کشت گل در خانه و گلخانه
تأثیر گل و گیاه روی حالت روحی افراد
طریقه نگهداری گل بامبو
آبیاری گیاهان گلخانه ای
پیوند در سبزیجات
ساخت تراریوم
طب سنتی
تقسیم بندی و نام علمی گیاهان زینتی
کاشتن درخت ریشه‌باز و عمل پرالیناژ
پیاز لیلیوم اورینپت هلندی

لیلیومهای دورگه اورین‌پت Orienpet

لیلیومها به رده‌های مختلفی تقسیم بندی میشوند مانند لیلیومهای آسیاتک، اورینتال، اورینپت و … پیازهای حال حاضر دو رنگ از پیازهای تولید هلند هستند. که از ارقام بسیار خوب و با ارزش اورین‌پت هستند.اورین‌پت‌ها دورگه‌های حاصل از اورینتال و ترومپت‌ها هستند.  ویژگی لیلیومهای اورینپت بسیار جالب و ترکیبی از ویژگی نژادهای مختلف دورگه لیلیوم است. قد بلندی دارند (بالاتر از ۱۲۰ سانتی متر و پیازهای کاشته شده در باغچه در سالهای آینده که رشد میکنند تا ۲ متر میتوانند قد بکشند) به شرایط باغچه و گلخانه آداپته میشوند. با کنترل دما و نور میتوان از یک واریته رنگهای مختلفی به دست آورد. به بیماریهای قارچی نسبت به اورینتالها مقاوم‌تر هستند. گلهای بسیار درشت با رنگهای دلفریبی از رده ترومپت باز میکنند که اغلب عطر دارند. شاید سایز نهایی گیاه و اندازه گل آنها دوبرابر رده آسیاتک‌ها باشد. اغلب گلها دارای رگه و طرحهای رنگی خاص هستند.



ادامه مطلب

نوشته شده در یک شنبه 6 آذر 1390برچسب:گل,شاخه ای,,ساعت 11:58 توسط علی عقلایی |
Peonia گل صدتومانی

Peonia گل صدتومانی

نامها: Peony, Peonia و به فارسی صدتومانی (در موارد بسیار نادری به عنوان گل صدبرگ هم گفته میشود) تیره: Paeoniaceae بومی قسمتهایی از آسیا و اروپای جنوبی است. در این جنس بیش از ۳۰ گونه گیاه علفی چندساله با عمر طولانی وجود دارد. به خاطر گلهای درشت با رنگهای خاص و گاهی معطر کشت و [...]


ادامه مطلب

نوشته شده در یک شنبه 6 آذر 1390برچسب:گل,شاخه ای,,ساعت 11:52 توسط علی عقلایی |
گلخانه خانگی مدل وستا


ادامه مطلب

نوشته شده در شنبه 5 آذر 1390برچسب:,ساعت 22:9 توسط علی عقلایی |
آموزش کاشت خیار در گلخانه

کاشت خيار در گلخانه...

انتخاب زمان کشت :
قبل از هر اقدامی در مورد کشت خيار ابتدا بهتر است اطلاعاتی از قبيل آمار هواشناسی منطقه نظرات و تجربيات مهندسين کشاورزی و کشاورزان با تجربه و مهمترين مورد قيمت اين محصول در بازار کسب کرده و آنگاه زمان کشت را انتخاب نماييد زيرا زمان کشت در بهره برداری محصول تاثير مستقيم داشته و باعث بالا رفتن روحيه کار و تلاش می گردد. مثلا در مناطق جنوبی کشور زمان کشت از اوائل مهرماه شروع می شود و در خرداد ماه سال بعد برداشت محصول پايان می يابد. و در مناطق شمالی و مرکزی کشور که در آذر ماه و دی ماه دارای هوای ابری و سرد می باشند زمان کشت را به نحوی انتخاب می کنند که اين زمان يا آخر فصل برداشت و يا آغاز کشت باشد . به طور کلی زمان هايی که شرايط جوی نامساعد است بايد از دوره کشت حذف گردد و اگر چنين کاری صورت نگيرد و زمانهای نامساعد در ميان زمان برداشت قرار گيرد کشت با مشکلات عديده ای روبرو می شود.



ادامه مطلب

نوشته شده در شنبه 5 آذر 1390برچسب:,ساعت 22:3 توسط علی عقلایی |
کشت گوجه فرنگی گلخانه ای


گوجه فرنگی از جمله صیفی جاتی است که به دلایل فراوان کشت آن قابل صرفه است. زیرا این محصول در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و آنجا که به صورت اصلی وجود ندارد به صورت رب گوجه باعث خوشمزگی غذا می شود.به همین دلیل است که در کشت گوجه فرنگی واریته هایی در نظر گرفته شده است که دقیقا با شرایط مصرف گوجه فرنگی مطابق است. گوجه فرنگی ریز در اندازه های ۵ تا ۲۰ گرمی و همین طور گوجه فرنگی هایی با اوزان تا ۲۵۰ گرم تولید شده است که به خاطر استفاده از تکنیک های جدید علاوه بر مقاومت بالا در برابر بسیاری از ویروس ها و بیماری ها استعداد دوام و تازگی را تا مدت طولانی دارا می باشد. شایان ذکر است که علاوه بر تنوع شکل و اندازه رنگ های زرد و نارنجی به کمک گوجه فرنگی های قرمز آمده است.

انواع کشت گوجه فرنگی
:

 حال که تصمیم گرفته اید در گلخانه خود بذر گوجه فرنگی را کشت کنید قبل از هر چیز باید بدانید چه نوع بذری را انتخاب و تهیه نمائید. بذر گوجه فرنگی را بر اساس نحوه مصرف آن می توان تقسیم بندی نمود زیرا این میوه را به صورت تازه خوری, رب, سس یا کنسرو می توان مصرف نمود. به همین منظور اولین تقسیم بندی بر اساس تازه خوری و صنعتی می باشد. در حال حاضر در ایران برای کشت گوجه فرنگی در گلخانه تنها از ارقام تازه خوری استفاده می شود. دومین تقسیم بندی بر اساس همرسی استوار است . که به سه دسته همرس - غیر همرس و بینابین تقسیم می شود .
 معمولا در گلخانه های ایران از واریته های غیر همرس در برداشت های طولانی مدت و از واریته بینابین در مناطقی که مدت برداشت کوتاه تر است استفاده می شود. سومین تقسیم بندی بر اساس وزن میوه است . امروزه برای مصرف تازه خوری گوجه فرنگی از گوجه چری با وزن ۵ تا ۲۰ گرم تا گوجه هایی به وزن ۲۵۰ گرم استفاده می شود. نا گفته نماند که هر چه وزن گوجه فرنگی سنگین تر باشد مدت بیشتری برای رسیدن به باردهی نیاز دارد . مثلا گوجه چری که حدود ۵ تا ۲۰ گرم است پس از نشاء حدود ۶۰ روز برای برداشت محصول نیاز دارد. به تازگی در بازار تولید واریته های دیگری پا نهاده است که کلاستر نام دارد .اصولا چیدن میوه به صورت خوشه ای با اصطلاح کلاستر خوانده می شود .
با پیشرفت تکنولوژی در تولید بذر واریته هایی به بازار معرفی شده است که در برابر نماتد یا ویروسهایی که در منطقه ای فعال هستند مقاومت داشته و می توان با توجه به مشکلات موجود ارقام مورد نظر را انتخاب نمود.

طول دوره جوانه زنی
:

 طول دوره جوانه زنی تا ظهور برگ های لپه ای در سطح خاک معمولا ۶ روز است واز ۴ تا ۶ هفته نشاء آماده انتقال به زمین اصلی است . برای اینکه بذر گوجه فرنگی بتواند به خوبی جوانه زده و رشد نماید تا زمان رشد مطلوب بوته بهتر است آن را در محل خزانه نگهداری نمود که هم در استفاده از امکانات گلخانه بتوان صرفه جویی کرد و هم گیاه بتواند در ابتدا رشد خوبی داشته باشد.

 به همین منظور قسمتی از گلخانه را برای گلدان های نشاء در نظر گرفته و یا محلی را برای خزانه انتخاب می کنیم انتخاب گلدان مناسب که حجم ریشه درون آن به خوبی فعالیت کند حائز اهمیت است . دما رطوبت نور فاصله بوته ها نقش مهمی در رشد یک گیاه سالم در خزانه را دارد . برای مثال سطحی برابر ۱۰×۱۰ سانتی متر برای هر بوته باید در نظر گرفت . ضمنا باید از محلهایی استفاده کرد که کاملا ضد عفونی شده و آفات و بیماری ها در محل نشاء موجود نباشد.



دمای مناسب
:

 بهترین دما برای جوانه زنی ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد و بعد از جوانه زنی دما را تا ۲۴ درجه در مواقع روز و ۱۸ درجه در هنگام شب تقلیل می دهیم.با توجه به اینکه بیشترین فعالیت ریشه ها در عمق ۳۰ سانتی متری خاک می باشد قبل از انتقال نشاء های گوجه فرنگی به زمین اصلی باید بسترهای مناسب که تا عمق ۸۰ سانتی متری قابلیت نفوذ ریشه را داشته باشد محیا نمود در این صورت باید علف های هرز را پیش از انتقال نشاء حذف و پاکسازی نمود و بخصوص از دو گیاه سس و گل جالیز نباید غافل گردید که این دو مشکلات فراوانی را برای گیاه ایجاد می نمایند

.بهتر است با رویت سس یا گل جالیز آنها را از کنار بوته جدا کرده و پاکسازی نمود آنگاه مواد آلی و کودهای شیمیایی را در اندازه مناسب و با راهنمایی آزمایشگاه های خاک شناسی تدارک دیده و استفاده نمود .  بهترین ph برای گوجه فرنگی 5/8 تا 5/5 می باشد و تراکم  کشت را 2 تا 5/2 بمته در متر مربع می توان انتخاب نمود.
 علاوه بر مسائلی که در مورد تراکم کشت خیار عنوان شد نحوه پایین کشی بوته گوجه فرنگی دلیل دیگری است برای انتخاب تراکم بوته. شکل بستر را می توان به صورت ذوزنقه که در بالا ۴۰ سانتی متر و در پایین ۷۰ سانتی متر در نظر گرفته و به فاصله حدود ۵۰ تا ۶۰ سانتی تر از یکدیگر روی بستر حفره هایی به اندازه گلدان های نشاء در ۲ طرف به صورت زیکزاک و یا در یک خط ایجاد نمود. سپس نشاء گوجه فرنگی را در حفره ها قرار داده و با اضافه کردن خاک یا پیت موس به اطراف آن بوته را در محل انتخاب مستقر کرده و سپس آبیاری نمود تا نفوذ آب جایگزین هوای اضافی اطراف ریشه گردد.

هرس :

همه می دانیم که هرس به منظور ایجاد تعادل بین رشد بوته شاخ وبرگ و مقدار ریشه و میوه است به همین منظور بوته گوجه فرنگی را تا زمانی که به ۳۰ سانتی متری نرسیده است هرس نمی کنیم و اجازه می دهیم رشد خود را انجام دهد زمانی که ارتفاع بوته به ۳۰ سانتی متری رسید اولین هرس را انجام می دهیم. این هرس شامل حذف گل ها و شاخه های فرعی است پس از انجام این مرحله هرس در تمام طول رشد بوته تمام شاخه های فرعی را حذف می کنیم و در کشت های کوتاه مدت بعد از رسیدن بوته به ارتفاع ۳۰ سانتی متری بوته را به صورت دو شاخه به نخ های مهار می بندیم, با انجام این کار دیگر نیازی به پایین کشی بوته نیست .

بر اساس تجارب کیفیت و میزان محصول بوته ای که پایین کشیده شده است بهتر و بیشتر است بدیهی است پس از رسیدن این دو شاخه به ارتفاع مفید گلخانه جوانه انتهایی آن را حذف می کنیم تا گل های موجود در بوته به میوه تبدیل شود. پس از برداشت محصول این بوته ها از گلخانه حذف شده و زمین برای کشت بعدی آماده می شود . البته کشاورزان با تجربه جهت همسان کردن اندازه میوه ها بر اساس بضاعت گیاه و نوع واریته گلها و یا میوه های اضافی بر روی خوشه را هرس می کنند و به تعداد مشخصی از گلها اجازه می دهند تا به میوه برسند . گوجه فرنگی گیاهی است اتوگارد که معمولا قبل از باز شدن گل تلقیح گل صورت گرفته است. به همین دلیل به ندرت می توان در شرایط خاص تلقیح خارجی را در آن مشاهده نمود.
تلقیح : در فضای گلخانه هیچ گونه عامل محرکی مانند باد و یا حشرات برای تلقیح وجود ندارد برای رفع این مشکل می توان به چند طریق عمل کرد. اول استفاده از زنبورهای مخصوص که عمر آنها فقط یک فصل استو به طور غیر مستقیم باعث شک به گیاه شده و عمل لقاح را باعث می گردد. دوم استفاده از ویبراتورهای برقی است که در هر دو یا سه روز یکبار با لرزش خوشه ها عمل لقاح را صورت می دهد. راه سوم این است که می توان در کشت زمستانه از هرمن تلقیح کننده استفاده نمود. و بالاخره راه چهارم این است که با ایجاد شک در سیمهای مهار و یا ضربه مستقیم بر روی گلها باعث گرده افشانی یا در نهایت عمل تلقیح گردیم. نکته حائز اهمیت در عمل تلقیح گلهای بوته گوجه فرنگی دمای موجود در گلخانه می باشد که باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه بوده و رطوبت آن نیز کم باشد.



زمان تلقیح
:

 بهترین زمان برای این کار بین ساعات ۱۱ تا ۲ بعد از ظهر می باشد که فضای گلخانه از رطوبت کمتر و دمای بیشتری برخوردار است به همین خاطر امکان تلقیح در دمای ۲۸ تا ۳۰ درجه کاهش می یابد و در دمای ۱۳ تا ۱۵ درجه امکان تلقیح وجود ندارد و عدم تلقیح گل ریزش گل را در پی خواهد داشت. به هر حال پس از تلقیح گل میوه بین ۱۸ تا ۳۵ روز زمان لازم دارد تا قابل برداشت باشد٫ و حالا بوته گوجه فرنگی به زمان ثمر دهی خود رسیده و در این مرحله باید به گونه ای برخورد نمود که حداکثر برداشت را کسب کرد.

زمانی که برگ های نزدیک به هر خوشه میوه چیده می شود میوه امکان بهتری برای رنگ گیری پیدا می کند. نکته قابل ذکر دیگر اینکه بدیهی است 50 درصد خوشه میوه رنگ بگیرد و 50 درصد دیگر از حالت سبز بودن تغییر رنگ داده و کم کم قرمز می شوند . بنابراین در صورتی که نیمی از خوشه واریته کلاستر به رنگ نهایی در آمده باشد می توان ان را چید و به بازار عرضه نمود. چنانچه مسافت مزرعه تا بازار کم باشد و نیمه سبز خوشه فرصت رنگ پذیری نداشته باشد می توان از محلی که دمای آن گرمای مناسبی جهت تغییر رنگ گوجه دارد استفاده نمود. در صورتی که واریته ها به صورت کلاستر و یا همرس نباشد بهتر است گوجه های رسیده را در زمان خاص خود برداشت کرد. مسلما اندازه گوجه فرنگی هر چقدر درشت تر باشد زمان تبدیل گل به میوه و رسیدن آن هم طولانی تر خواهد بود. امروزه بسیاری از کشاورزان به خاطر تقاضای مناسب مصرف کننده تمایل زیادی به کشت گوجه های چری دارند و این به دلیل میزان باردهی فراوان رنگ های قرمز صورتی و زرد و شکل های مختلف آن است که باعث قیمت بالای این واریته شده است. زمانی که بوته ها به سقف مفید گلخانه می رسند لازم است

برگ های پائین را هرس نمود و اگر نخ ها به صورت قرقره ای به سیم آویزان است می توان با بازکردن ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر از نخ قرقره در یک جهت نخ ها را روی سیم حرکت داده که این عمل باعث می شود ساقه از پائین روی بستر و یا شاسی های مخصوص قرار گیرد و انتهای بوته در فاصله ۳۰ تا ۵۰ سانتی متری سقف مفید گلخانه برسد. این روش به کشت دراز مدت مربوط می شود
منبع:گلخانه خانه سبز.




نوشته شده در شنبه 5 آذر 1390برچسب:,ساعت 21:48 توسط علی عقلایی |
چگونه گلخانه بسازیم؟


تصویر

ساختمان گلخانه

هزینه ساخت گلخانه بطور کلی به اندازه و ماده پوشش دهنده آن بستگی دارد. ساخت گلخانه با پوشش شیشه‌ای و قاب فلزی معمولا بیشترین هزینه را داراست. پوششهای دیگر مانند فایبرگلاس ، اکریلیک و پلی کربنات دارای هزینه متوسطی می‌باشند. پوشش پلی اتیلن با قاب چوبی دارای کمترین هزینه است. تجهیزات حرارتی و تهویه نیز هزینه‌ای با توجه به ساختمان گلخانه و اندازه آن دارند.

ساخت گلخانه‌های خورشیدی نیز امکان‌پذیر است اما به مهندسی خاصی نیازمند می‌باشد. اسکلت یا قاب گلخانه از فلز یا چوب ساخته می‌شود. فضای بین لایه‌های پوششی را می‌توان برای کمک به مقاومت در برابر وزش باد خالی از هوا نمود. گلخانه با اسکلت چوبی به آسانی ساخته می‌شود و انتخاب مناسبی برای سازنده است.

گرمایش

محیط گلخانه معمولا بوسیله هوای داغ ، آب داغ یا بخار گرم می‌شود. گاهی اوقات گرما به صورت تکمیلی توسط گرمکن‌های الکتریکی تامین می‌شود. انتخاب منبع حرارتی باید با توجه به هزینه اولیه تجهیزات و هزینه عملیاتی انجام گیرد. گرمکن‌های الکتریکی هزینه اولیه کمی داشته اما معمولا هزینه عملیاتی بسیار بالایی دارند. گرمایش بوسیله آب داغ یا بخار از لحاظ هزینه نصب گران است، اما هزینه عملیاتی کمی دارد. گرمایش بوسیله هوای داغ با استفاده از گاز طبیعی یا نفت به عنوان سوخت بطور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زغال سنگ و چوب هم می‌تواند به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد. البته هر کدام به مدیریت دقیقی نیازمند است. هر نوع گرمکن احتراقی برای جلوگیری از انباشت گازهای نامطلوب ، که موجب از بین رفتن گیاهان می‌شود، دریچه‌ای به خارج گلخانه داشته باشد. بهترین گرمایش در حالتی انجام می‌شود که از کف صورت گیرد، چرا که بطور طبیعی هوای گرم به سمت بالا می‌رود. گیاهان اغلب دارای دمای مخصوص متوسطی برای رشد ایده‌آل می‌باشند. دمای شبانه دارای بیشترین اهمیت است. با این وجود دمای روزانه بالا می‌تواند موجب از بین رفتن محصولات گلخانه شود.

دی‌اکسید کربن و نور

دی‌اکسید کربن و نور برای رشد گیاهان ضروری می‌باشد. صبحگاهان با بالا آمدن آفتاب ، گیاهان فتوسنتز را آغاز می‌نمایند. میزان دی‌اکسید کربن در گلخانه ، به واسطه مصرف توسط گیاهان ، کاهش می‌یابد. با تجدید هوا می‌توان میزان دی‌اکسید کربن را به اندازه میزان آن در محیط بیرون بالا برد. از آنجا که دی‌اکسید کربن و نور در فرآیند فتوسنتز مکمل یکدیگر هستند، با تامین روشنایی تکمیلی و تزریق دی‌اکسید کربن می‌توان بازده سبزیجات و گلدهی محصولات را افزایش داد. دی‌اکسید کربن مایع ، یخ خشک و احتراق سوختهای بدون سولفور می‌تواند به عنوان منابع تامین دی‌اکسید کربن مورد استفاده قرار گیرد. شدت ، استمرار و پخش طیفی نور مرئی برای رشد گیاه ، مهم و حیاتی است. نور مورد نیاز معمولا توسط خورشید تامین می‌شود، مگر اینکه گلخانه در فصل زمستان فعال باشد.



تصویر

کنترل شرایط محیطی گلخانه

فعالیتهای شیمیایی صورت گرفته در فرآیند فتوسنتز گیاهان ، مستقیما متاثر از شرایط محیطی می‌باشد. فتوسنتز به عواملی مانند دما ، شدت نور و وجود آب و مواد غذایی وابسته است. تنفس گیاه نسبت به دما حساس می‌باشد. محدوده دمایی توصیه شده برای بیشتر گیاهان گلخانه‌ای که منجر به بالاترین بازده فتوسنتزی می‌شود، چیزی بین 50 تا 85 درجه فارنهایت می‌باشد. بنابراین بدون توجه به اینکه گلخانه برای چه کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید محیط آن کنترل شده باشد. این کار برای سلامت گیاهان گلخانه ضروری می‌باشد.

دما

دمای مناسب برای گلخانه توسط انرژی حاصل از تابش خورشید فراهم می‌شود و در صورتی که این انرژی کافی نباشد دما بوسیله حرارت تکمیلی تامین می‌گردد. گیاهان مختلف به محدوده دمایی متفاوتی نیاز دارند. برای مثال گیاهان گرمسیری به محدوده دمایی 70 تا 80 درجه فارنهایت نیازمند می‌باشند. دمای داخل گلخانه باید در روز در دمای موردنظر ثابت بماند؛ و درشب 10 درجه فارنهایت پایینتر باشد. چهار روش برای ثابت نگه داشتن دما در حد مطلوب وجود دارد:


  • جلوگیری از اتلاف حرارت
  • ذخیره گرما
  • اضافه کردن حرارت
  • خارج کردن حرارت اضافی
     
دما ، مهمترین فاکتور محیطی در نزد کشاورزان می‌باشد. تنظیم کردن دما ، تاثیر مستقیمی بر روی رطوبت نسبی و سطح دی‌اکسید کربن دارد. تهویه می‌تواند بیشتر یا همه کنترل دمای مورد نیاز برای گلخانه‌های کوچک فصلی را به انجام برساند. گلخانه‌های بزرگتر ممکن است به فن‌های الکتریکی (برای خنک کردن گلخانه در تابستان) و سیستمهای حرارتی برای شبهای سرد نیازمند باشند. با توجه به آنچه گفته شد، اغلب گیاهان دارای دمای مخصوص متوسطی برای رشد ایده‌آل می‌باشند.

رطوبت نسبی

رطوبت نسبی مقیاسی از مقدار آب موجود در هوا در یک دمای داده شده می‌باشد. میزان تنفس گیاهان متاثر از رطوبت نسبی هوای اطراف می‌باشد؛ زیرا که رطوبت نسبی ، اختلاف فشار بخار بین سطح برگها و هوای اطراف را تعیین می‌کند. رطوبت نسبی بین 25 تا 80 درصد ، تاثیر ناسازگاری برروی رشد اکثر گیاهان ندارد. رطوبت نسبی خارج از این محدوده می‌تواند مانع تنفس گیاه شده و به گسترش بیماریها کمک نماید. در ضمن رطوبت نسبی بالا موجب افزایش بیماریهای برگی در گلخانه می‌شود. رطوبت نسبی هوای داخل گلخانه بوسیله دمای سطوح داخلی تعیین می‌شود. کاهش جریان هوا و نیز کم شدن نرخ تعویض هوا ، منجر به افزایش رطوبت نسبی می‌شود.

یک گلخانه‌دار که دارای گلخانه‌ای کاملا بسته با پوشش دو لایه‌ای می‌باشد؛ باید از وجود امکانات تهویه کافی ، که برای کنترل رطوبت نسبی و نیز حداکثر دما لازم است، مطمئن باشد. رطوبت نسبی ایده‌آل برای گلخانه چیزی بین 50 تا 60 درصد است. اگر رطوبت نسبی خیلی بالا باشد، شرایط برای حمله بیماریها به گیاهان فراهم می‌شود. اگر رطوبت نسبی خیلی پایین باشد، گیاهان از تنش آبی در رنج خواهند بود. رطوبت نسبی را می‌توان با آبیاری کردن در صبح و بیرون راندن هوای مرطوب کنترل نمود. باید توجه داشت که هرگز نباید آبیاری را بعد از ظهر انجام داد.



تصویر

جریان هوا در گلخانه

گردش هوا در گلخانه ضروری است. وقتی که یک گیاه در معرض جریان هوای تازه خارج از گلخانه باشد، هوای تازه در نزدیکی برگها تامین شده و گیاه می‌تواند اکسیژن پس داده و از دی‌اکسید کربن تازه استفاده نماید. جریان هوا همچنین به پایین نگه داشتن رطوبت نسبی و کنترل دما در گلخانه کمک می‌نماید.

چشم انداز بحث

گلخانه‌های تجاری به همه نیازمندیهای اشاره شده در بالا و حتی بیشتر از آن وابسته‌اند. در یک گلخانه تجاری هدف اصلی سود دهی است، برای رسیدن به این هدف ، گلخانه باید از لحاظ تآمین شرایط محیطی مطلوب کارآمد باشد. نور و دمای گلخانه باید بطور سخت و جدی کنترل شود. اخیرا کامپیوترها برای چنین کنترلهایی بطور گسترده مورد استفاده قرار گرفته‌اند. همچنین وجود گازهای سمی و گرد و غبار در گلخانه ممکن است یک مشکل جدی باشد. این گازها شامل مونو‌اکسید کربن ، اکسید نیتروژن و دی‌اکسید نیتروژن می‌باشند،‌ که ممکن است از وسایل حرارتی متصاعد شوند.




نوشته شده در شنبه 5 آذر 1390برچسب:,ساعت 21:23 توسط علی عقلایی |
گلخانه استاندارد با مصرف های پایین

 

گلخانه های AST طرح اسپانیایی

دارای استاندارد اروپا، با قیمت پایین و رقابتی با محصولات داخلی و کیفیت بسیار بالا

ساخت خانه سبز



نوشته شده در شنبه 5 آذر 1390برچسب:,ساعت 21:10 توسط علی عقلایی |
نگهداری گل های آپارتمانی

نگهداری گیاهان آپارتمانی انتخاب محل مناسب براي هر گياه خاص، باعث مي‌شود كه گياه سالم، شاداب و براي سال‌ها سرحال و پر شاخ و برگ بماند. برعكس، اگر محلي براي گياهان مناسب نباشد، نه تنها به خوبي رشد و نمو نمي‌كنند، بلكه سرانجام پژمرده و نابود مي‌شوند. پس، انتخاب محل و انتخاب گياه مناسب براي آن محل، از اصول اوليه نگهداري و پرورش گل و گياه در درون خانه‌ها به شمار مي‌آيد. آنچه در زير آورده مي‌شود، محل‌هاي اساسي را در داخل خانه براي نگهداري گياهان مورد توجه قرار مي‌دهد كه به اضافه گل‌خانه‌ها جاهايي هستند كه شما مي‌توانيد گياهان را براي جنبه زينتي آن پرورش دهيد. • پيش از هر چيز توجه كنيد كه گياهان در چه جاهايي امكان رويش بهتري دارند. مطمئنا در هر اتاقي نمي‌توان شرايط رويش براي گياهان را فراهم آورد. معمولا سالن‌هاي پذيرايي، اتاق‌خواب‌ها و آشپزخانه‌ها براي نگهداري گياهان انتخاب مي‌شوند ولي شايد از حمام‌ها كمتر به عنوان جايي براي نگهداري گياهان ياد شود. • براي لذت بردن از گياهان رعايت چند روش و قاعده دسته‌بندي شده ضروري است. اين قواعد شامل شكل برگ و گل، مقياس و اندازه فضا و سبك و شيوه طراحي محيط است. آرايش گونه‌هاي مختلف گياهان از لحاظ شكل برگ و گل مهم است. مثلا گياهان معمولي را بايد به صورت گروهي چيدمان كرد. مقياس و اندازه فضا نيز در نحوه آرايش گياهان بسيار اهميت دارد؛ معلوم است كه اتاق‌هاي بزرگ، گياهاني با قامتي بزرگ طلب مي‌كنند. سبك وشيوه‌ آرايش را هم بايد مورد توجه قرار داد. مثلا گياهاني كه از نظر سبك معماري و آرايش‌هاي مربوط به آن سبك، مورد نظر گرفته شده‌اند، بايد در مورد آن سبك به كار گرفته شوند. براي نمونه «دراسينا» كه پايه‌هايي لُخت و برگ‌هايي برجسته دارد، در آرايش مبلمان‌هاي اتاق مدرن بيشتر جلوه خواهند داشت تا در شيوه مبلمان كهنه و قديمي. • جاهايي كه مجموعه‌اي از گياهان را در آنجا نگهداري مي‌كنند، بايد محلي باشد كه در نگاه بينندگان مورد توجه قرار گيرد. يك يا دو گونه خاص كه معمولا توجه همگان را جلب مي‌كند، بايد در ميان گياهان معمولي قرار گيرد تا هم از نظر رنگ (تنوع) و هم از نظر آرايش، آن گونه‌ها برجسته و نمايان شوند. البته در اين شيوه، غير از گل‌خانه‌ها نبايد افراط كرد. مثلا نبايد كه اتاق‌خواب شما به صورت باغي انبوه ديده شود. • يكي از به اصطلاح ترفند‌هايي كه يك علاقه‌مند به گل و گياه آپارتماني اجرا مي‌كند، اين است كه گياهان را در مواقع مناسب جابه‌جا كند و از يك اتاق به اتاق ديگر منتقل كند. مثلا تعدادي از گياهان مانند گل كاغذي، هويا، پيتوسپروم، پاسي‌فلورا و مانند آنها، حتي در فصل زمستان هم به شرايط سرد محيط نياز دارند. بنابراين در طول زمستان، گلدان‌هاي اين گياهان را بايد از محيط گرم (حرارت مركزي) به جايي كه خنك‌تر است منتقل كنيد. گياهاني كه به رطوبت بالايي نياز دارند نيز بايد به حمام و آشپزخانه انتقال يابند. گونه‌هايي از گياهان كه از كمبود نور رنج مي‌برند (در داخل سالن‌ها) بايد به اتاق روشن‌تری انتقال يابند و تا زماني كه شرايط براي آنها مساعد شود در همانجا باقي بمانند. • اتاق‌خواب‌ها چون درجه حرارت معمولا معتدل دارند و به ندرت دچار نوسان دمايي مي‌شوند، محلي ايده‌آل براي پرورش بسياري از گونه‌هاي گياهي به شمار مي‌روند. • وجود گياهان خانگي در آپارتمان فايده‌هاي زيادي دارد. مثلا گياهاني مانند عنكبوتيان يا گندمي‌ها كه در تصفيه هوا نقش اساسي دارند داراي مكانيزمي هستند كه علاوه بر جذب دي‌اكسيدكربن و آزاد سازي اكسيژن، مواد شيميايي سمي و آلاينده‌ موجود در هواي آپارتمان را فيلتر مي‌كنند و در هر قسمت از آپارتمان كه باشند محيطي سالم به وجود مي‌آورند. • گياهي كه داراي برگ‌هايي برجسته و رنگين هستند، در نقطه‌اي از آپارتمان كه از نور متوسطي برخورداراست، تاثير زيادي بر شما و تزئين درون خانه و روحيه ساكنان دارند. • در سالن‌هاي پذيرايي، مي‌توان گونه‌هايی از گياهان كه با هواي خشك نيز سازگاري دارند و نيز گياهان كوتاه مناسب كه مي‌توانند بر روي ميزهاي كوچك پيش‌دستي قرار گيرند را استفاده كرد. يا مثلا مجموعه‌اي از بگونياها، مبلمان كمرنگ را كاملا مشخص مي‌كنند و در شكل دكوراسيون سالن پذيرايي تاثير بسزايي دارند. استفاده صحيح از نور: الف: با توضيحاتي كه قبلا داده شد، براي تعداد محدودي از گياهان، نور كم قابل تحمل است. ب: مكان‌هاي تاريك فقط براي نگهداري موقت گياهان مناسب است. هيچ گياهي در تاريكي نمي‌تواند به زندگي خود ادامه دهد. ج: محل‌هايي كه در مجاورت پنجره‌ها با نور معتدل هستند براي نگهداري گونه‌هاي زيادي از گياهان مناسب است. د: لبه پنجره‌هايي كه از نور كامل و آفتاب برخوردارند، جاهايي مناسب براي گياهان هستند، ولي نور مستقيم براي اكثر گياهان مضر است كه با پرده توري مي‌توان نور را فيلتر و مناسب براي گياهان كرد. ه: در اتاق پذيرايي و ناهار خوري، از نظر رنگ گياهاني را انتخاب كنيد كه با طرح دكوراسيون محيط در تضاد يا مكمل آن باشند. و: در آشپزخانه‌ها نوسان درجه دما وجود دارد و احتمالا كوران هوا در اثر باز و بسته شدن درها و پنجره‌ها مشكلاتي براي پرورش‌دهندگان به وجود مي‌آورد. در اين مكان‌ها بهتر است گلدان‌ها را بر لبه پنجره‌ها و بر روي ميزهايي كه از محيط آمد و شد و فعاليت به دور هستند قرار دهيد.

 

 

 شمعدانی

اسم علمی این گیاه Pelargonium ، از خانواده Geraniaceae میباشد. گونه های این جنس همگی بومی آفریقا‌ی جنوبی مخصوصا ناحیه کاپ هستند. هیبریدهایی از این جنس که به عنوان گیاه آپارتمانی استفاده می‌شوند.

 

کروتن یا کرچک هندی یا کدیاتم
 اسم علمی کرچک هندی Codiaeum variegatum ، از خانواده Euphorbiaceae میباشد. این جنس دارای ۱۵ گونه مختلف از نوع درختچه های همیشه سبز است

 

استرلیتزیا

نام علمی: استرلیتزیا STRELITZIA

خانواده موزاسه MUSACEAE

همان گونه که از نام خانوادگی آن پیداست با موز قوم و خویشی دارد. به طور کلی پنج گونه پرنده بهشتی شناسایی و نامگذاری گشته‏اند. پرنده بهشتی یک گیاه دائمی و همیشه سبز است که در کشور ما به صورت گیاه آپارتمانی در داخل ساختمان و یا در گلخانه‏ها نگهداری می‏شود.

 

 

 کاج مطبق

نام علمی Araucaric excelsa فارسی اصیل:کُپی ناژ (کپی=میمون ناژ=کاج)اشاره به معنی ریشه نام لاتین آن فارسی رایج:کاج مطبق نام انگلیسی:Norfolk Island گیاهی است سوزنی برگ زیبا و از خانواده آراکریاسه با شاخه های مطبق موطن اصلی جزیره نور فولک استرالیا رشد آن در محیط طبیعی زیاد و لی در آپارتمان به کندی رشد مینماید و حداکثر 150 سانتیمتر میرسد.

 

 

 

 فیلودندرون

فیلودندرون اکسی کاروم یا فیلودندرون اسکاندنس (HEARTLEAF PHILODENDRON (PHILODENDRON SCANDENS این گیاه بومی آمریکای جنوبی، احتمالاً رایج ترین و شناخته شده ترین گیاه آپارتمانی است. نام های دیگر آن WEATHEART VINE و PARLORIVY است.

 

سانسوریا

گیاهان این جنس گیاهانی دائمی و همیشه سبز و ریزوم (ساقه زیرزمینی) دارند و ۶۰ گونه هستند که چند گونه از آنها دارای برگ های زیبا بوده و مناسب کاشت در خانه و آپارتمان است.

لیندا

این گیاه به نخل دم اسبی و لیندا مشهور است اما نام علمی آن BEUCARNEA RECURVATA است. بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک است و به زندگی بیابانی عادت دارد. برگ های آن باریک و کشیده و ضخیم و مقاوم ، مجنون و آویزان و فنری است.

 

 

یوکا

گیاهی است زیبا از خانواده آگاواسه با برگ های کشیده و خنجری نوک تیز و به رنگ سبز ؛ این گیاه دو گونه دارد یکی که فاصله برگ ها در آن زیادتر است و گل نمی دهد و این نوع برای آپارتمان بیشتر توصیه می شود و نوع دیگر که فاصله برگ های آن کمتر است و گل هایی به شکل زنگوله واژگون و سفید و کرم رنگ می دهد و برای کشت در باغچه مناسبتر است

 

آگنولما

 

گیاه بسیار زیبایی است با برگ های ابلق، از خانواده آراسه. ساقه ها کوتاه و برگ های بیرون آمده از غلاف ، نیزه ای شکل و خم شده به طرف پایین با طول 12 تا 15 سانتیمتر (که گاه تا 20 سانتیمتر نیز می رسند)؛ مقاومت خوبی در برابر سایه و خشکی دارد .

آگلونما در حدود چهل گونه گیاه علفى در هند و مالزى دارد که برخى از آنها به خاطر داشتن برگ هاى ابلق به عنوان گیاه زینتى در گلخانه ها نگهدارى مى شوند.

 

 




نوشته شده در شنبه 5 آذر 1390برچسب:,گل,آپارتمانی,,ساعت 18:8 توسط علی عقلایی |

صفحه قبل 1 ... 9 10 11 12 13 ... 14 صفحه بعد

لینک دوستان امکانات
سایت های مد
گیاهان خاص و بذر گل و گیاه و نشاء
گلساران شمال ایرانیان
کاکتوس
گلستان جمال
ورمی کمپوست
پرورش اسب
گیاهان دارویی
تراریوم . بنسای . آب نما
فروشگاه گیاهان گوشتخوار

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان گلخانه  و آدرس geerenhouse.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







src="http://LoxBlog.Com/fs/fallb.js">

.:Copy Right 2012:.

All Right Reserwed For Geeren House